Sidan 4 av 4
Antikörens småskriftserie nr 1, 1991
Några veckor innan FriMynt i Helsingborg 1991 fick jag för mig att jag skulle skriva en liten "bok" om vad ett gammalt mynt kan berätta i olika avseenden. Det finns ju så många olika infallsvinklar som kan leda fram till ett samlarintresse. Sagt och gjort. "Ett gammalt mynt berättar..." blev den första och enda småskriften i Antikörens serie (sedan kom Mynttidningen "i vägen"). Idén var att låta ett enda mynt - Karl XI:s enda riksdaler från 1676 - berätta olika historier. Om konst, ekonomi, religion, geografi och teknik - allt i en liten rund plåtbit.

Skriftliga kvalitetsauktioner fr.o.m 1993
Redan i april 1991 arrangerade vi första (onumrerade, "9½") skriftliga auktion. Mycket p.g.a. av alla tidigare gedigna kataloger blev också denna en stor framgång. De stora flertalet kunder fanns ju inte i auktionssalarna utan ute i landet - och världen. De uppskattade naturligtvis att tävla på samma villkor och inte gång på gång bli snuvade på mynt de ville ha med någon retfull tia. Efter ytterligare två s.k. offentliga auktioner på Sheraton i Göteborg tog vi i och med auktion nr 12 steget fullt ut och satsade helhjärtat på skriftliga auktioner. En del tyckte detta var synd (de trogna auktionsbesökarna) men det stora flertalet tyckte att det var bra. Mera rättvisa, lägre provisioner, specialservice i form av möjlighet till alternativbud och maximal inköpssumma är några av de fördelar som nämns av nöjda kunder.

Auktionskatalogen på Internet fr.o.m 1998!
I samband med utarbetandet av auktionskatalog nr 21 lät vi undersöka möjligheterna att som ett komplement lägga ut katalogen även på Internet. Detta visade sig genomförbart och glädjande nog också mycket uppskattat bland gamla såväl som nya kunder. Ännu ett steg mot förbättrad service!


Ulf Ottosson

[ Mynthandeln.com ]
[ Mynttidningen ] [ Myntbutiken ] [ Myntauktionen ]
[ Mynt ] [ Sedlar ] [ Medaljer ] [ Övrigt ]